Chatten met tutors: wie beantwoordt jouw vraag? 2 tutors in de spotlight

Tamiya

Loop je vast met je huiswerk en wil je graag een live hulplijn inschakelen? Bij StudyGo hebben wij online speciale bijlesdocenten voor je klaarstaan op onze chat. Deze tutors hebben wij allemaal gescreend op hun pedagogische vaardigheden. Elke dag tussen 15:00 en 22:00 uur staan deze tutors klaar om je uit de brand te helpen, zowel in de chat als op het forum. Maar, wie beantwoorden alle vragen? Wij zetten 2 tutors in de spotlight.

Ontmoet tutor Foske, zij studeert momenteel bewegingswetenschappen. Wij spraken ook tutor Annika, zij studeert Psychologie in Utrecht en specialiseert zich in kinder- en jeugdpsychologie. Ze gaat binnenkort beginnen met vakken over kunstgeschiedenis.

Hoe lang ben je al een tutor?

Foske: “Ik ben rond december 2020 begonnen geloof ik.”

Annika: “Ik ben begonnen bij StudyGo in september 2020, dus inmiddels 3 jaar!”

Hoe zou jij jouw baan als tutor omschrijven?

Foske: “Ik vind het heel erg leuk werk. Ik vind het leuk om in de chat leerlingen te kunnen helpen met hun vragen. Daarnaast vind ik het op de Q&A heel erg leuk om te zien hoe de leerlingen elkaar helpen. Er zitten vaak hele goede en mooie antwoorden bij. Daarnaast krijgen we soms ook complimenten van leerlingen en dat vind ik ook altijd erg leuk.”

Annika: “Als tutor moet je een hoop op hetzelfde moment kunnen doen. Soms help je 3 of meer leerlingen tegelijkertijd! Je moet dan flexibel, geduldig, en kalm blijven. Dit is best moeilijk, maar ook enorm leuk als het je dan lukt. Ik vind het altijd heel fijn als leerlingen na mijn uitleg iets begrijpen! Dat geeft veel voldoening: het voelt dan alsof ik iemand echt heb kunnen helpen. School en leren kan erg moeilijk en frustrerend zijn, dus ik vind het heel fijn als ik het wat makkelijker kan maken voor iemand. Zo hoeft school niet alleen maar stom te zijn, maar kan het ook nuttig of (heel soms) een beetje leuk voelen.”

Wat is de leukste en/of gekste vraag die je hebt gekregen?

Foske: “Op de chat heb ik best wel vaak de vraag gekregen of ik een robot ben. Ook zag ik een keer een antwoord voorbij komen van iemand die adviseerde met het boek tegen je hoofd aan te slaan. Dan kwam de informatie wel in je hoofd terecht volgens hem/haar. Daar heb ik erg om moeten lachen.”

Annika: “Ik heb heel veel gekke en leuke vragen gekregen sinds ik bij StudyGo werk, zoals deze. Ik weet nog dat we vaak de vraag kregen of dat we robots waren. Dit vond ik altijd wel grappig, want dat zijn we natuurlijk helemaal niet! Daarnaast vind ik de vragen over kunstgeschiedenis, beeldende vorming, of cultureel kunstzinnige vorming (ckv) ook altijd leuk. Dat zijn onderwerpen die ik zelf erg interessant vind en waar ik dus graag over vertel!”

Hoeveel vragen heb je al verborgen op het platform?

Foske: “Ik heb geen precies getal. Er is soms best wel wat spam tussen en dat filter ik er wel uit. De meeste vragen keur ik echter goed.”

Annika: “Echt heel erg veel! Het zou me niet verbazen als het er duizenden zijn. Misschien nog wel meer!”

Wat kunnen we nog meer van je verwachten als tutor?

Foske: “Dat ik voorlopig nog met regelmaat online blijf op StudyGo en iedereen zo goed mogelijk probeer te blijven helpen!

Annika: “Ik blijf me graag inzetten voor álle leerlingen. Dus ook de leerlingen die weinig hulp nodig hebben, en de leerlingen die aankomen met vragen over aparte vakken. Ik gebruik veel kennis uit mijn studie als ik aan het werk ben bij StudyGo. Zo hoop ik nóg beter leerlingen te kunnen helpen met vragen over concentratie, motivatie en andere problemen waar ze tegenaan lopen op school.”

StudyGo Pakketten

Geschikt voor de volgende vakken voor havo, vwo (klas 1-4) en vmbo-t (klas 1-2).

Main shop CTA

Learning vocabulary and definitions on StudyGo is free for everyone. If you want to try out the other packages, there is always a 7 day free trial.