3 handige tips voor het maken van een interactieve quiz

aniek

Ken je onze nieuwste functie al, StudyGo Live? Met deze gratis functie kan je in een paar klikken een interactieve quiz maken voor je leerlingen. Je kan een StudyGo Live-sessie starten vanuit een woordenlijst, maar ook vanuit een quiz. Maar, hoe kan je een interactieve quiz maken? Hieronder geven wij een aantal tips hoe je dit kan aanpakken.

1. Maak gebruik van foto’s

Als je een quiz maakt op StudyGo, heb je de optie om een foto toe te voegen aan de quizvraag. Dit kan de quiz een stuk leuker maken, maar ook interactiever. Met een afbeelding zijn ontelbaar veel vragen te bedenken. Voor aardrijkskunde kan je een vraag stellen over welk gebergte dit is, of bij geschiedenis over wanneer dit zich afspeelde. Wiskundedocent Menno legt in deze video uit hoe hij foto’s gebruikt in een quiz.

2. Vul de ontbrekende woorden in

Met dit vraagtype kan je leerlingen vragen om het ontbrekende woord in te vullen. Zo zet je ze aan het denken en gaan ze actief met de lesstof om. Het hoeft natuurlijk niet alleen maar een ontbrekend woord te zijn, een getal of cijfer kan ook. Met dit vraagtype kan je veel kanten op en veel verschillende soorten vragen bedenken.

3. Waar of niet waar

Dit vraagtype is ideaal om stellingen aan je leerlingen voor te leggen. De leerlingen beantwoorden de stelling vervolgens met ‘waar’ of ‘niet waar’. Ook dit zou weer in combinatie met een afbeelding kunnen werken. Je zou bijvoorbeeld een foto van de Eiffeltoren kunnen gebruiken en dan de stelling ‘De Eiffeltoren is 300 meter’ kunnen neerzetten. De leerlingen hebben dan meteen een beeld bij de vraag.

Maak een interactieve quiz

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden. Wanneer je een quiz maakt op StudyGo zijn er talloze andere mogelijkheden! Maak vandaag een quiz en zet het met een druk op de knop ‘Speel in de klas’ om in een game die je leerlingen activeert. Meer weten over StudyGo Live? Klik dan hier.

Main shop CTA

Learning vocabulary and definitions on StudyGo is free for everyone. If you want to try out the other packages, there is always a 7 day free trial.