Voorbereid je toetsweek in met deze 4 effectieve leertechnieken

Tamiya

Heb jij binnenkort een toetsweek en ben je hier nog niet helemaal klaar voor? Geen zorgen, want met deze handige leertechnieken kun je jezelf nog goed voorbereiden op je toetsweek, zelfs als je nog maar weinig tijd hebt.

1. De “Pomodoro techniek”

De Pomodoro techniek is een methode om efficiënt te studeren en productief te zijn. Het idee is om 25 minuten te werken aan een taak, gevolgd door een korte pauze van 5 minuten. Na vier van deze werksessies (vier Pomodoro’s) neem je een langere pauze van 15-30 minuten. Dit ritme helpt je om gefocust te blijven en productief te zijn, terwijl de korte pauzes zorgen voor voldoende rust en ontspanning.

2. Leer in verschillende omgevingen

Door in verschillende omgevingen te studeren, verbind je de geleerde informatie met verschillende contexten. Dit maakt het makkelijker om de informatie later te herinneren. Probeer bijvoorbeeld om in een bibliotheek of een park te studeren in plaats van altijd op dezelfde plek.

3. Maak gebruik van associaties

Associatie is een krachtige techniek om informatie te onthouden. Verbind de informatie die je wil onthouden met iets anders wat je al weet. Dit kan bijvoorbeeld een beeld, een geluid, een geur of een gevoel zijn. Hoe gekker de associatie, hoe beter je de informatie zult onthouden. Denk bijvoorbeeld aan het associëren van een jaartal met een bepaald nummer, of een formule met een grappig plaatje.

Ook geur kan een krachtige trigger zijn om herinneringen op te roepen. Probeer bijvoorbeeld om een bepaalde geur (zoals citroen of lavendel) te associëren met een bepaald onderwerp of stukje informatie.

4. Leg de lesstof uit aan iemand anders

Als je iets aan iemand anders uitlegt, moet je de informatie op een begrijpelijke manier presenteren. Dit helpt je om de informatie beter te begrijpen en te onthouden. Bovendien krijg je feedback van de ander, waardoor je weet waar je nog extra aandacht aan moet besteden.

Met deze leertechnieken kun je jezelf goed voorbereiden op je toetsweek, zelfs als je weinig tijd hebt. StudyGo helpt jou om deze technieken makkelijk toe te passen. Via de StudyGo app kan jij leren waar en wanneer het jou uitkomt!

Ook interessant voor jou

Parti ora

Imparare il lessico e le definizioni su StudyGo è gratuito per tutti. Se vuoi provare gli altri pacchetti, puoi sempre usufruire di una prova gratuita di 7 giorni.