Geheugendeuntjes: leer op een leuke manier Engels met behulp van muziek & AI

Daan Smith

We hebben een nieuwe functie gelanceerd: geheugendeuntjes! Zelfgemaakte liedjes helpen jou voortaan om Engelse woordjes beter te onthouden. Kies de woorden die je maar niet kunt onthouden of die nieuw voor je zijn. Genereer met behulp van AI jouw eigen geheugendeuntje. Zo leer je op een leuke manier én weet je zeker dat de woordjes voortaan makkelijker in je hoofd blijven zitten. 

Hoe werkt het precies?

Op StudyGo kun je een officiële Engelse woordenlijst selecteren uit bekende Engelse lesboeken. Selecteer 2 tot 10 Engelse woordjes, in het voorbeeld hieronder kozen we voor de woorden ‘Bored’, ‘Culture’, ‘Gold’, ‘To paint’ en ‘Portrait’ uit hoofdstuk 1 van een Stepping Stones lesboek. Vervolgens klikten we op ‘Oefen selectie’ en kozen we voor de overhooroptie ‘Geheugendeuntje’. En voila… jouw eigen geheugendeuntje, genaamd ‘Culture and Gold‘ inclusief een artistieke albumcover. Luister hier naar ‘Fake Flattered Instantly ‘uit een boek van New Interface of ‘Quick Chase‘ uit All Right!

Creëer je eigen megahit

Met één druk op de knop creëer je jouw eigen megahit. Deze kun je vervolgens makkelijk delen via WhatsApp of andere kanalen. Probeer het zelf en ervaar hoe leuk leren met geheugendeuntjes kan zijn! Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar jouw eerste megahit. Lees hier meer over geheugendeuntjes.

Voordelen van leren op muziek

In dit wetenschappelijk artikel wordt beschreven dat de melodie van een liedje in bepaalde situaties het leren en onthouden makkelijker kan maken. De experimenten in dit artikel tonen aan dat tekst beter wordt onthouden wanneer je het als lied hoort in plaats van als spraak. Het is dan belangrijk dat de muziek herhaalt, zodat het gemakkelijk te leren is.

Wanneer deelnemers 3 coupletten van een tekst hoorden, gezongen op dezelfde melodie, was hun herinnering beter dan wanneer dezelfde tekst werd gesproken. In dit andere onderzoek zien we dat muziek, in de vorm van een bekende melodie, kan dienen als effectief geheugensteuntje.

In het geval van onze geheugendeuntjes kiezen we voor een aantal melodieën waar relatief veel herhaling in zit.

De rol van AI

Op dit moment is AI bezig met een enorme opmars. We zien de bezwaren maar ook de mogelijkheden. Geheugendeuntjes is een combinatie van enkele bekende AI-tools en maakt geen gebruik van gebruikersdata op ons platform. Enkel door de gebruikers geselecteerde woorden worden gebruikt als input voor AI. We zien op deze manier een kans om op een wetenschappelijk bewezen, leuke en compleet nieuwe manier te leren.

Empezar ahora

Aprender vocabulario y definiciones en StudyGo es gratis para todo el mundo. Si quieres probar los demás paquetes, siempre encontrarás una prueba gratuita de 7 días.