Nieuw: Grammatica op StudyGo

Daan Smith

Op StudyGo kun je eenvoudig woordjes leren, maar we merken steeds vaker dat leerlingen ook hulp nodig hebben bij grammatica. Daarom richten we ons nu ook op grammatica! Dat doen we op een aantal manieren.

In samenwerking met docenten hebben we een aantal videos gemaakt over grammatica in een vreemde taal. Daarnaast zijn we ook bezig met het maken van lijsten die zijn goedgekeurd door docenten. Tot slot vind je bij ons nu al duizenden lijsten die je kunnen helpen bij het leren van grammatica.

Grammatica-videos op YouTube

Soms heb je geen zin om actief te studeren, dan kan het prettig zijn om even achterover te leunen en te kijken naar een video. In samenwerking met drie docenten zijn we daarom begonnen met het aanbieden van grammatica-videos. Je leert in het Engels over de present perfect continuous van Suzanne. Jim legt je uit hoe de 1ste en 4de naamval in het Duits werkt. De moeilijkheden van bijvoeglijke naamwoorden in het Frans worden door Joël uitgelegd.

Goedgekeurde grammatica-lijsten door docenten

Binnenkort lanceren we goedgekeurde grammatica-lijsten in samenwerking met een aantal docenten. We maken per taal en leerniveau een overzicht van de grammatica waar leerlingen het meest moeite mee hebben. Op deze manier weet je precies wat je moet leren voor je volgende grammatica-toets.

Bestaande grammatica-lijsten op StudyGo

Er zijn momenteel al heel veel lijsten die je kunnen helpen bij het leren van grammatica in een vreemde taal. Maar per taal verschilt het nogal wat de moeilijkheden precies zijn.

De grammatica voor het vak Engels gaat vaak over onregelmatige werkwoorden of zelfstandige naamwoorden. Bij Franse grammatica hebben studenten moeite met bijvoeglijke naamwoorden of voorzetsels. In het Duits worden de naamvallen en voorzetsels nogal lastig gevonden. Kijk of het onderwerp wat jij moet oefenen voor jouw vreemde taal er tussen staat.

Main shop CTA

Learning vocabulary and definitions on StudyGo is free for everyone. If you want to try out the other packages, there is always a 7 day free trial.