Onderzoek: zo scoren leerlingen 0.8 punt hoger op toetsen

Tamiya

We ondervroegen afgelopen jaar ruim 2.600 StudyGo-gebruikers over hun schoolresultaten vóór en na het gebruik van StudyGo. Wat we zagen was best indrukwekkend: hun cijfers stegen gemiddeld met 0.8 punt! Hoe heeft StudyGo hierbij geholpen? Lees het in deze blog.

Stijging in gemiddelde cijfers

Ongeveer een week na het maken van één van onze oefentoetsen, vragen wij de leerlingen welk cijfer zij hebben behaald voor de schooltoets waarvoor zij hebben geoefend met StudyGo. Vervolgens, vragen we hen welk cijfer zij voor de vorige schooltoets in dit vak behaald hadden. Gemiddeld behaalden deze leerlingen een 6.2 voor hun schoolvakken. Maar wat blijkt? Na het oefenen op StudyGo behaalden zij gemiddelde cijfers van een 7.0!

Uitkomsten van ons onderzoek

Ruim 80% van de leerlingen gebruikt StudyGo voor minstens de helft van hun totale leertijd. Merendeels van de ondervraagden gaf aan geoefend te hebben voor de vakken wiskunde, biologie en Frans. Op het platform zijn er verschillende manieren waarop leerlingen zich van A tot Z kunnen voorbereiden op de volgende toets. Denk hierbij aan het maken van een oefentoets, het bekijken van een uitlegvideo, chatten met één van onze tutors of door een online bijles te volgen.

Ons onderzoek onthult inzichten in de toetsgewoonten van leerlingen: 72% van de leerlingen geeft aan dat zij toetsen hebben over één los hoofdstuk uit hun lesboek. Dat is goed nieuws! Op StudyGo is het, naast het maken van gehele oefentoetsen, ook mogelijk om per hoofdstuk of jouw geselecteerde hoofdstukken te oefenen!

Opvallend resultaat voor het vak Nederlands

Recente onderzoeken [1] hebben alarmerende resultaten getoond. Zo blijkt dat de leesvaardigheid in het Nederlands sterk is gedaald, met als gevolg dat een derde van de middelbare scholieren nu als onvoldoende geletterd wordt beschouwd. Een opvallend resultaat uit ons onderzoek is dat leerlingen na het leren op StudyGo, 1.4 punt hoger scoorden op hun Nederlands toets! Op StudyGo verbeteren leerlingen hun vaardigheden in Nederlands en andere vakken op diverse manieren:

Image 1

Oefen per onderwerp

Op StudyGo kun je onderwerpen voor verschillende vakken los oefenen.

Image 1

Bekijk een uitlegvideo

 De docenten van StudyGo vertellen in speciale uitlegvideo’s graag over het gewenste vak.

Image 1

Krijg online bijles

Kleinschalige online lessen, gegeven door speciaal geselecteerde bijlesdocenten.

Conclusie: StudyGo gebruikers scoren 0.8 punt hoger voor alle vakken

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en kan jouw kind wel wat hulp gebruiken? De cijfers liegen er niet om: StudyGo is het zeker waard als hulpmiddel bij de toetsvoorbereiding van je kind. StudyGo sluit aan op schoolboeken en is beschikbaar voor alle leerjaren op het vmbo-t, havo en vwo.

Leerlingen kunnen voor uiteenlopende vraagstukken terecht op StudyGo. Of het nu gaat om een ingewikkelde wiskundesom of het verbeteren van de Engelse grammatica, StudyGo maakt schoolwerk makkelijker voor alle vakken. Ontdek het nu zelf!

Prueba StudyGo

Empezar ahora

Aprender vocabulario y definiciones en StudyGo es gratis para todo el mundo. Si quieres probar los demás paquetes, siempre encontrarás una prueba gratuita de 7 días.

Prueba StudyGo

Geschikt voor vmbo-t, havo en vwo

Plus
Oefenen voor alle vakken
7 overhoormethodes
offficiële woordenlijsten
oefenstof voor alle vakken
oefentoets per hoofdstuk
persoonlijk oefenschema
extra oefentoetsen
onderwerp uitlegvideo’s
antwoord uitlegvideo’s
chatten met tutoren
€ 5,99al mes
Zo werkt Plus
Meest gekozen
Premium
Oefenen met 7.500 uitlegvideo’s
7 overhoormethodes
offficiële woordenlijsten
oefenstof voor alle vakken
oefentoets per hoofdstuk
persoonlijk oefenschema
extra oefentoetsen
onderwerp uitlegvideo’s
antwoord uitlegvideo’s
chatten met tutoren
Pro
Chatten met tutoren
7 overhoormethodes
offficiële woordenlijsten
oefenstof voor alle vakken
oefentoets per hoofdstuk
persoonlijk oefenschema
extra oefentoetsen
onderwerp uitlegvideo’s
antwoord uitlegvideo’s
chatten met tutoren
€ 15,99al mes
Zo werkt Pro

Bronnen

[1]
PISA Nederland – “Programme for International Student Assessment”. (z.d.). https://www.pisa-nederland.nl/

Ook interessant voor jou

Bijles - General

Maak onbeperkt gebruik van bijlessen én alle oefenvragen, samenvattingen en uitlegvideo's op het StudyGo platform.