Hoe gelijk zijn jouw leerlingen eigenlijk?

Wilfred

Een leerling met een minder bevoorrechte achtergrond kan te maken hebben met een gebrek aan goede leermiddelen, zoals een laptop of internet thuis. Laat staan dat er financiële middelen zijn voor extra ondersteuning in de vorm van bijles of examentraining. Dan zijn er ook leerlingen bij wie dit soort belemmeringen geen rol spelen. Sociale, economische en culturele factoren kunnen de toegang tot en de kwaliteit van onderwijs beïnvloeden. Dit leidt onherroepelijk tot ongelijke kansen en resultaten op school. Zeg eens eerlijk: hoe gelijk zijn jouw leerlingen eigenlijk?

Ongelijke kansen en resultaten op school
Kansengelijkheid in het onderwijs is een complex probleem dat we niet van de ene op de andere dag kunnen oplossen. De Alliantie Gelijke Kansen helpt overzicht te brengen in oorzaak, gevolg en acties. Het vereist een lange termijn commitment en goede samenwerking tussen onderwijsinstellingen, beleidsmakers én de omgeving. Door samen naar een inclusief onderwijssysteem te streven, met gelijke kansen voor alle leerlingen kunnen we een steentje bijdragen aan een meer gelijke samenleving. Kansengelijkheid bevorderen is een taak voor elke school.

Hoe wordt StudyGo op jouw school gebruikt?
StudyGo, voorheen bekend als WRTS, maakt schoolwerk én het werken op school makkelijker. Met StudyGo op school creëer je voor je docenten meer ruimte om te differentiëren, geef je alle leerlingen gelijke kansen om het beste uit zichzelf te halen en positioneer je je school nog beter in de regio. All 600.000 leerlingen en 20.000 docenten gebruiken ons. Wil je weten hoeveel leerlingen op jouw school gebruik maken neem dan contact met ons op.

Help kansengelijkheid te bevorderen
Schaduwonderwijs is duur en helpt maar een kleine groep leerlingen. Het is hoog tijd om hier als school de regie terug te pakken en iedereen dezelfde kans te bieden. Met StudyGo kunnen leerlingen thuis en op school altijd direct extra hulp krijgen, dankzij de samenvattingen, oefenmateriaal, uitlegvideo’s, toetsen, chat-functionaliteit en gerichte bijles-klassen. Je creëert hiermee een gelijkwaardiger speelveld waarbij elke leerling, ongeacht achtergrond, toegang heeft tot extra ondersteuning.

Meer tijd en aandacht in de klas
Door actief StudyGo in de klas te gebruiken krijgen docenten meer zicht op het niveau van de individuele leerling. Het online platform geeft namelijk eenvoudig inzicht of een leerling de aangeleerde stof heeft begrepen. Hierna kan de docent de leerling eenvoudig aanvullende content delen, waarmee de leerling zelf aan de slag kan. Aansluitend kan de docent zien of de extra leerstof is gebruikt én of de leerling het nu beter begrijpt. Deze makkelijke route bespaart tijd en geeft docenten ruimte om leerlingen extra aandacht te geven, zonder dat dit ten koste gaat van de gehele klas.

Met StudyGo op jullie school geef je dus elke leerling de kans die het verdient. Wil je weten hoe wij jouw school concreet kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten

Neem dan vrijblijvend contact op met
Sophie Haasnoot (adviseur Scholen van StudyGo)
email: [email protected]


Blogs van StudyGo

Teachers

Wil je eerst zelf even rondkijken op StudyGo? Meld je dan hier gratis aan.