StudyGo in actie voor Kinderhulp!

Sol Olivares

Kinderzwerfboek, een initiatief van Kinderhulp, is een project waarbij het belang van lezen voor kinderen wordt benadrukt. Op de middelbare school hebben kinderen een voordeel bij het hebben gelezen van veel boeken op de basisschool. Kinderhulp stuurt elk jaar honderden boeken naar bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven. Natuurlijk waren de StudyGo collega’s enthousiast over het inpakken van deze boeken 📦 Lees snel verder!

Bij StudyGo hechten wij veel waarde aan kansgelijkheid. Onderzoek toont aan dat kinderen die opgroeien in een omgeving waar veel boeken aanwezig zijn, gemiddeld drie jaar langer naar school gaan. Dit kan veel betekenis hebben voor middelbare scholieren, hun verdere studies en hun toekomstige loopbaanperspectieven. Boeken stimuleren het verlangen naar voortdurend leren, ongeacht iemands sociale of culturele achtergrond.

De zwerfboeken zijn te herkennen aan een speciale zwerfsticker. Kinderen kunnen deze boeken meenemen, lezen, en vervolgens weer laten zwerven zodat anderen er ook van kunnen genieten. Met dit project streeft Kinderhulp ernaar om elk kind de kans te geven om de vreugde van lezen te ervaren.

Het resultaat was geweldig! In totaal zijn er +/- 11.000 boeken in 356 dozen gepakt door onze lieve collega’s. Bedankt Kinderhulp voor het opzetten van zo’n mooi en impactvol project – StudyGo staat altijd klaar om te helpen 🚀 !

————————————————————————————

Over Kinderhulp

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Ieder kind verdient gelijke kansen voor de toekomst. Daarom helpt Kinderhulp met iets groots, of iets kleins – iets dat ze laat meedoen. Denk aan een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen.

Main shop CTA

Learning vocabulary and definitions on StudyGo is free for everyone. If you want to try out the other packages, there is always a 7 day free trial.